Hej!

Vad kul att just du hittat hit!

Jag heter Fia Strachal och är utbildad Studie- och yrkesvägledare
vid Stockholms universitet.

Att studera till SYV var inget som jag hade planerat särskilt lång tid i förväg. Jag har nämligen arbetat inom en mängd olika branscher och trivts ganska bra, åtminstone på några av dem 😉. Jag har arbetat som säljare på en bensinstation i många år och där trivdes jag väldigt bra och jag har arbetat på en lokaltidning, på en industri. Men sen har jag även haft ett städjobb på en verkstad (mitt första sommarjobb). Utöver SYV:andet jobbar jag också som sångerska och musiker tillsammans med min man samt med att arrangera musik, både andras och egna.

Eftersom jag och säkert många med mig, vet hur svårt det kan vara att veta vad man vill göra med sitt liv, så tänkte jag att aha (!) SYV-utbildningen borde ju vara en bra utbildning för mig 😉 Nåväl, jag satte stenhårt igång med att studera in gymnasiet, 3 år på Komvux (tyckte nämligen inte det var så kul att plugga som 16åring och på den tiden kunde man få ett jobb utan några formella meriter, vilket är nästintill omöjligt på dagens arbetsmarknad).
Sagt och gjort! Efter ytterligare 3 år på universitet damp äntligen beviset för min utbildning ner i brevlådan; Examinerad SYV.
Snacka om att jag var stolt över mig själv och det jag faktiskt åstadkommit.
Jag som inte ens trodde att jag skulle klara av en kurs på Komvux!

Som SYV har jag arbetat både på gymnasiet och på vuxenutbildningen men har nu landat i att vilja arbeta som konsult, i min egen firma. Dels för att jag kan vara mer flexibel och nå ut till många fler än de som bara finns i den närmaste omgivningen, dels för att jag ska få tid över till annat som är roligt 🙂 Som att sjunga eller bygga saker!

Min väg har varit långt ifrån rak, den har snarare varit som en berg-och dalbana och en folkracebana samtidigt!

Så jag tänker att om jag kan så kan du!

Mitt mål är att sträva efter att alla elever och studerande ska få professionell vägledning för att uppnå sina egna personliga mål, såväl litet som stort, för en större känsla av meningsfullhet i livet.

Ni är varmt välkommen att höra av er till mig!

Förutom att arbeta som vägledare jobbar jag även som sångerska i vårt band Bill&Fia, men också som frilansande studiosångerska eller vikarie i rock/dans/popband.